Kalio permanganatas ir kam jis naudojamas

Kalio permanganatas yra antiseptinė medžiaga, veikianti antibakteriškai ir priešgrybeliniu poveikiu, kurią galima naudoti, pavyzdžiui, žaizdoms, pūliniams ar vėjaraupiams valyti ir odos gijimui palengvinti.

Kalio permanganato galima rasti vaistinėse, tablečių pavidalu, kurias prieš vartojimą reikia ištirpinti vandenyje. Svarbu žinoti, kad šios tabletės skirtos tik išoriniam vartojimui ir jų negalima nuryti.

Kam kalio permanganatas naudojamas

Kalio permanganatas skirtas žaizdoms ir opoms valyti ir dezinfekuoti, taip pat kaip papildoma priemonė vėjaraupiams, kandidozei ir kitoms odos žaizdoms gydyti.

Sužinokite daugiau apie Canesten tabletės ir kremas makšties kandidozei gydyti

Kaip naudoti

1 tabletę, kurioje yra 100 mg kalio permanganato, praskieskite 4 litrais šilto vandens. Tada šiuo tirpalu plaukite pažeistą vietą arba kasdien, po maudynių, ne ilgiau kaip 10 minučių, kol opos išnyks.
Be to, šį tirpalą taip pat galima naudoti, pavyzdžiui, sėdimoje vonioje, bidė, baseine ar vonioje, arba tirpale pamirkyti kompresą ir juo perbraukti per pažeistą vietą.

Šalutinis poveikis

Panardinus gaminį į vandenį ilgiau kaip 10 minučių, gali atsirasti odos niežulys ir dirginimas, o kai kuriais atvejais oda gali tapti dėmėta.

Kam negalima naudoti kalio permanganato

Kalio permanganato negalima naudoti žmonėms, kurių jautrumas šiai medžiagai yra padidėjęs, taip pat reikia vengti tepti veidą, ypač netoli akių. Ši medžiaga skirta tik išoriniam naudojimui ir niekada neturėtų būti nuryjama.

Taip pat reikia saugotis, kad tabletės nebūtų laikomos tiesiogiai rankomis, nes jos gali sukelti dirginimą, paraudimą, skausmą ir nudegimus.

Emilia
Emilia
Labas! Mano vardas Emilia ir man patinka padėti žmonėms atrodyti ir jaustis geriau. Aš eu pagrindinė puslapio Sveikatosvadovas.lt rašytoja ir laikau šį puslapį pastoviai atnaujintą kuriame jūs galite rasti visus reikiamus atsakymus susijusius su jūsu sveikata.

LEAVE A REPLY

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia